Hoe vaak moet je het water vervangen van jouw hottub?

hottub

Het is erg fijn om gebruik te maken van een hottub. Het is een ideaal product om in te ontspannen. Wil jij ook zo luxe ontspannen met veel privacy? Koop dan een hottub. De onderhoud van de hottub dient wel met regelmaat gedaan te worden. Dit vergt een hoop tijd, maar gelukkig dien je dit niet te vaak te doen. Het is natuurlijk wel net zo fris om het water af en toe te verversen. Maar hoe vaak moet je het water verversen? Om daarachter te komen, moet je dit artikel verder lezen!

Waarom moet het water ververst worden?

Doordat je gebruik maakt van de jacuzzi, kan het water vies worden. Dit is logisch omdat de jacuzzi natuurlijk een gebruiksproduct is. In het water kan zand achterblijven en deeltjes die op jouw huid zijn achtergebleven. Dit kan natuurlijk ook gewoon dode huidcellen zijn, maar ook cremepjes zoals bodylotion en deo. Al deze producten kunnen het waterbalans verstoren. Door het verstoren van het balans van de water, wordt het water vies. Het is dus verstandig om van te voren je lichaam af te spoelen en mogelijke make-up eraf te halen. Zet ook een voetbadje neer voordat ze de jacuzzi in aan. Zo krijg je geen last van zandkorreltjes in jouw jacuzzi. Echter kan door deze maatregelen nog steeds de jacuzzi vies worden. Dit is logisch. De hottub staat natuurlijk ook buiten en daardoor kan het water ook vies worden. In het warme water vermenigvuldigen organismen zich snel en dat wil je natuurlijk niet. Je hebt wel speciale schoonmaakmiddelen en middelen die ervoor zorgen dat het water hygiënisch blijft en het waterwaarde goed op pijl blijft. Maar na een tijdje is het verstandig om het water gewoon te verversen. Dit is net zo hygiënisch. Maak de hottub dan goed schoon met schoonmaakmiddelen. Maak de binnenkant ook goed schoon met behulp van een spons. Zo blijven er geen vieze deeltjes achter. Zo creëer jij het ultieme wellness gevoel.

Hoe vaak is het nodig om het water te verversen?

Bij een hottub kan het heel erg verschillen hoe vaak je het water moet verschonen. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je de hottub gebruikt en hoe je er mee om gaat. Je kan ervan uitgaan dat bij normaal gebruik, het water van de hottub om de drie maanden moet verversen. Gebruik je de hottub vaker, dan is het verstandiger om iets vaker te doen. Het is sowieso verstandig om na gebruik speciale producten in het water te doen. Zo blijft het water wat hygiënischer en blijft de chloorwaarde hoog genoeg. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *