De financiële voordelen van een strafrecht advocaat

Een advocaat strafrecht is gespecialiseerd in alle rechtszaken die samenhangen met het strafrecht. Advocaten die zich bezighouden met specifieke juridische deelgebieden van het strafrecht worden ook wel adviseurs genoemd. Ze staan hun cliënten (verdachten) met raad en daad bij ​​tijdens strafprocedures. Ze proberen te bewijzen dat hun cliënt niet verantwoordelijk is voor het misdrijf of misdrijven waarvan ze verdacht worden. Wanneer een persoon wordt gedagvaard voor een strafbaar feit zoals fraude, lozing van illegaal afval dat milieuvervuiling veroorzaakt, doodslag, diefstal of zelfs moord, wordt een strafrechtadvocaat ingehuurd om de persoon of instantie tijdens het proces bij te staan.

Wanneer contacteer je een advocaat strafrecht?

In al deze gevallen is het inschakelen van een strafrechtelijk advocaat een goed idee, maar niet verplicht.

De belangrijkste voordelen van een strafrechtadvocaat inhuren

Volgens de belastingen zijn juridische kosten voor fiscale conflicten alleen aftrekbaar als er sprake is van specifieke beroepsverplichtingen (bijvoorbeeld btw). Zo zijn geschillen over honoraria niet aftrekbaar. Gelukkig ziet justitie dit op grotere schaal. Volgens de Hoge Raad zijn de honoraria van een belastingadviseur gelijk aan professionele honoraria. Dit geldt ook voor advocatenhonoraria in strijd met de belastingdienst als het alleen om uw beroepsactiviteiten gaat.

Betreft je geschil onroerende, roerende of andere diverse inkomsten, over je gezinssituatie zoals het aantal personen ten laste, belastingverminderingen of aftrekbare bedragen, dan zijn de erelonen niet aftrekbaar.

Financiële voordelen bij een strafrechtadvocaat

Je geniet ook van financiële voordelen bij het inschakelen van een strafrechtadvocaat:

  • Wanneer het beroepskosten betreft 
  • Bij geschillen met een zakenrelatie
  • Huurgeschillen: voor verhuurders zijn de erelonen aftrekbaar als je het pand voor een beroepsactiviteit gebruikt (kantoor)
  • Bij familiale geschillen: zoals echtscheiding, onderhoudsgeld of een erfenis zijn de erelonen in principe niet aftrekbaar. Wél wanneer er een professionele kant mee gemoeid. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer ex-partner de verdeling van een handelszaak die jullie samen gehad, betwist.
  • Strafzaken: honoraria voor advocaten die je bijstaan ​​in strafzaken zijn over het algemeen niet aftrekbaar. Ze zijn dat wél als de vermeende misdaden in je  beroep de handelswetten als detailhandelaar of aannemer schenden.

Zoek je een ervaren advocaat strafrecht? Die vind je zeker online, zoals een strafrechtadvocaat van Rechtnet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *