Top 3 leukste bezienswaardigheden in Dordrecht

verhuizen

Als je aan de provincie Zuid-Holland denkt, zijn grote steden als Rotterdam en Den Haag waarschijnlijk de eerste die door je hoofd gaan. Maar Zuid-Holland is meer dan dat! Wat dacht je bijvoorbeeld van Dordrecht? Dordt, zoals deze prachtige handelsstad ook wel wordt genoemd, heeft een middeleeuws centrum, en een rijke geschiedenis. Er is in deze stad dan ook van alles te beleven. In dit artikel maak je kennis met drie leuke bezienswaardigheden in Dordrecht. Handig voor als je een citytrip wil gaan plannen, of misschien wel (iemand kent die) gaat verhuizen naar Dordrecht!

1. Groothoofdspoort

In Dordrecht kunt je heerlijk winkelen in het oude centrum. Behalve gezellige horecagelegenheden, bekende winkels en kleine boetiekjes, spot je hier diverse monumenten uit de middeleeuwen. Zo ook de Groothoofdspoort. Deze poort stamt oorspronkelijk uit de veertiende of vijftiende eeuw. Tijdens de zeventiende eeuw is het gebouw grondig gerestaureerd, waarbij ook de huidige koepel is geplaatst. De Groothoofdspoort is gebouwd op een plek waar drie rivieren in Dordrecht samenkomen: Merwede, Oude Maas en Noord. Via de voorpoort, voorzien van de stadswapens en een indrukwekkend reliëf van de Maegt van Dordrecht, kun je onder de Groothoofdspoort door lopen en kijk je uit op het unieke drierivierenpunt. Naast een bezienswaardigheid is de Groothoofdspoort tegenwoordig een horecaspot, waar je kunt eten en drinken, vergaderen, overnachten en zelfs trouwen!

2. Dordrechts Museum

Ook voor de kunstliefhebber valt er in Dordrecht genoeg te zien. In het Dordrechts Museum hangt zowel oude (renaissance) kunst als moderne stukken. Sinds de oprichting in 1842 verzamelde het museum werk van onder meer Vincent van Gogh, Hendrik Willem Mesdag, Ferdinand Bol. Naast een vaste collectie, biedt het museum tijdelijke exposities, workshops en informatieve rondleidingen aan.

3. Nationaal Park de Biesbosch

Ben je graag buiten in de natuur? Nationaal Park de Biesbosch ligt op ongeveer tien minuten afstand van het bruisende centrum van Dordrecht. Voor wie hun huis leegruimen om in Dordrecht te gaan wonen, of een kort verblijf in deze stad plannen, is het praktisch om te weten dat je een middagje shoppen en cultuur makkelijk kunt afwisselen met rust en stilte in de natuur. Nationaal Park de Biesbosch is een beschermd natuurpark met bijzondere zoetwatergebieden en recreatiemogelijkheden. Je kunt hier rustig wandelen, fietsen, kanoën, en dieren spotten in hun natuurlijke habitat. Daarnaast kun je in het natuurgebied overnachten en rondleidingen boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *