Wie kan je tuin leegruimen?

tuin

Wanneer je in de tuin aan het klussen gaat, komt er vaak veel tuinafval vrij. En misschien is het wel tijd om je oude tuinmeubilair te vervangen. Of je bent zat van de tegels die in je tuin liggen en kiest toch liever voor een mooi strak gazon. Of misschien ga je wel verhuizen en moet alles in de tuin vervoerd worden naar je nieuwe adres. Wat je ook van plan bent als je binnenkort tuinonderhoud of een tuin ontruiming gaat uitvoeren: de spullen en/of het tuinafval moeten natuurlijk wel efficiënt, veilig en het liefst voordelig afgevoerd worden. Anders kun je je tuin niet aanpakken en deze geen opfrisbeurt geven. Maar wie kan je tuin leegruimen? Hoe pak je dit slim aan via een gespecialiseerd bedrijf? In dit artikel lees je wat de opties op dit gebied zijn.

Kies voor een verhuisspecialist om je tuin leeg te laten ruimen

Ga je verhuizen en moeten je tuinspullen netjes en zorgvuldig uit de tuin gehaald worden en vervoerd worden? Kies dan voor je tuin leegruimen door Goedkoop Ontruiming of door Actie Verhuizingen. Een gespecialiseerde verhuizer inschakelen biedt de garantie op een zorgvuldige ontruiming van je tuin. De tuinmeubels en/of kinderspeeltoestellen en wellicht de inhoud van je schuur worden dan met uiterste zorgvuldigheid ingeladen, vervoerd en op de aangegeven locatie uitgeladen. Fijn hierbij is dat je tuin inboedel tijdens het transport goed verzekerd is, zodat je geen financiële risico’s loopt.

Groen- en tuinafval laten afvoeren

Ga je je tuin ontruimen om deze te renoveren en klaar te maken voor het nieuwe seizoen? Dan komt er ongetwijfeld veel tuinafval vrij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan struiken of coniferen, oude terrastegels, je huidige tuinset of loungeset (die natuurlijk aan vervanging toe is) en soortgelijke zaken. De leegruiming van je tuin kun je in dat soort gevallen overlaten aan een groenbedrijf, tuinier of hovenier. Groenbedrijven kunnen daarbij niet alleen het afvoeren van het afval, maar ook het werk zelf op zich nemen. Wil je voordeliger uit zijn? Dan kun je er ook voor kiezen om een afvalcontainer te huren om de leegruiming van je tuin goed te laten verlopen. De container wordt dan bij je thuis afgeleverd, later weer opgehaald en – ook dat is prettig – bij de stort voor je geleegd. Je krijgt dus een totaalservice. Als de ontruiming van je tuin niet al te veel afval en troep oplevert, kun je dit soort klussen ook zelf oppakken en het afval met een karretje afvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *