Verschillen tussen goedkope en dure ladders

ladder

Wanneer je een keer een klusje moet doen waarbij je een ladder nodig hebt, dan is het natuurlijk belangrijk dat je veilig aan de slag kunt. Voor een incidentele klus kun je gerust een goedkope ladder kopen. Iedere ladder, goedkoop of duur, moet namelijk voldoen aan de geldende veiligheidseisen. Wanneer dit niet het geval is, dan mag de ladder niet eens verkocht worden. Natuurlijk zijn er ook verschillen tussen goedkope en dure ladders. Hieronder kun je er een aantal lezen.

Afwerking en uiterlijk

Een ladder uit het duurdere segment is altijd mooier afgewerkt dan eentje uit het goedkopere segment. De voetjes zijn net wat dikker en ook het anti slip materiaal heeft een hogere kwaliteit. Hetzelfde geldt voor het uiterlijk. Een duurdere ladder heeft meestal een mooier afgewerkte beschermlaag. Een duurdere ladder ziet er gewoon in alle opzichten een stukje steviger en mooier uit dan een goedkopere.

Duurdere ladder langere levensduur

Een duurdere ladder gaat langer mee dan een goedkopere. Dat heeft te maken met de gebruikte materialen. Tevens speelt het productieproces een rol. De sporten van een duurdere ladder zijn in het algemeen beter beschermd dan die van een goedkopere ladder. Hierdoor slijten de sporten veel minder snel. Hetzelfde geldt voor de klemmen en/of veren waarmee je de ladder inschuift. Bij een duurdere ladder is het aantal keer dat je de ladder zonder noemenswaardige slijtage kunt gebruiken een stuk groter. Als je een enthousiaste klusser bent, dan is het aan te raden om een wat duurdere ladder aan te schaffen. Heb je de ladder maar een paar keer per jaar nodig om bijvoorbeeld de dakgoten schoon te maken, dan kun je met een goedkope ladder prima uit de voeten.

Bij een goedkopere ladder minder service

Als je besluit om een goedkope ladder te kopen, dan kun je niet verwachten dat er veel service op de ladder gegeven wordt. Natuurlijk heb je recht op de wettelijke garantie, maar daar stopt het dan ook wel. Bij een duurdere ladder kun je naast de wettelijke garantie ook rekenen op de nodige service van de leverancier. Zo kun je bijvoorbeeld bij de leverancier terecht met vragen over onder andere reserve onderdelen. Bij een duurdere ladder is het namelijk veel eerder zinvol om versleten onderdelen te vervangen dan bij een goedkope ladder. Als er een onderdeel van een goedkope ladder defect geraakt is, dan kies je er eerder voor om een nieuwe ladder te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *